Macimúzeum Rákóczifalva - Rákóczifalva múzeum

Térkép
Macimúzeum

Tekintse meg látnivaló ajánlónkat Rákóczifalva településen múzeum kategóriában.

, Rákóczifalva oldal nyomtatása , Rákóczifalva információinak továbbküldés e-mailben Felvétel a túrába
Továbbküldés e-mailben
Címzett neve:
Címzett email címe:
Az Ön neve:
Az Ön email címe:
Üzenet:

Aki ellátogat a rákóczifalvai múzeumba, a játékmackók varázslatos mesevilágában érezheti magát. A kis mackócsapat ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről-évre gyarapodik. A legidősebb, régi farostos macik kora 111 év.

A macihad a világ számos mackójáték gyárának a kollekciójából származik. Származásuk mellett öltözetük a történelmi korok öltözködési stílusát is felelevenítik. Emellett másfajta, szokásostól eltérő anyagból is készülnek jelmezek. A népi mesterségek, iparművészek, virágkötők ügyes kezei által, különleges ruházatban - a macik egyéniségéhez igazítva kelnek életre. A ruhákat és a jelmezek nagy részét, néhai özv. Balázs Antalné, Piroska néni varrta, tervezte, de Debreczeni Ildikó színházi jelmeztervező munkái is képviseltetik magukat a "Hét vezér", "István király" és "Gizella királyné" alakjában.

A macihad című gyűjtemény darabjai között múzeumi ritkaságok is megtalálhatók. Híres emberek macijai is bekerültek a kollekcióba.

Balázs Antal gyűjtőszenvedélyét a múlt tárgyi emlékeinek megőrzése motiválja, hogy azok az utókor számára is fennmaradhassanak.

A több évtizedes, sőt század előtti, gazdagon díszített fémdobozok dédmamáink világának hangulatát idézik. A dobozokba zárt múlt igazi kuriózum: szivar, kávé, tea, csoki, kakaó, púder, arckrém. Mi a közös bennük? A múltban színes fémdobozokba csomagolva árulták őket.

Ezen egyedülálló gyűjteményben együtt láthatja valamennyit. Számuk 2000 db fölött van.

Ezen kívül számos régi használati tárggyal ismerkedhetnek meg a látogatók, és a gyönyörűen felújított, többszáz éves bútorokat éppúgy megcsodálhatják, mint az egykori Rákóczi-kastély maradványait. Hiszen a kiállított tárgyak között a településen egykori kastélyok - a Rákóczi és a Gorove kastély - tárgyi emlékei is megtekinthetők. A macihad nemes cél érdekében, a volt Rákóczi-kastély újra felépítéséért állt csatasorba.

2008-ban a szervezők kezdeményezésére a macik világ körüli útra indultak. Magánszemélyeket, sztárokat, hírességeket kísértek el külföldi útjaikra, ahol képes beszámolókat készítettek az aktuális hely nevezetességeiről. Mára sikerült az összes kontinenst beutazniuk, rengeteg célállomással, gyönyörű környezetekben.

A Macimúzeum Bocs D' Art Galériájában havonta más-más művésznek, gyűjtőnek adnak lehetőséget a bemutatkozásra.

Belépődíjak:
Felnőtt: 500 .-
Gyermek, nyugdíjas: 250.-
Csoportos: 200.-

Forrás: www.macimuzeum.hu Fissítve: 2012. január 12.

További szálláshelyek a Macimúzeum, Rákóczifalva közelében

Garden Hotel Wellness és Konferencia Garden Hotel Wellness és Konferencia  4 csillagos hotel
Szolnok 4 csillagos hotel
7.5 km távolságra
Wellness Konferencia Városnéző
A szálloda 62 elegánsan berendezett, légkondicionált szobával, wellness részleggel és kitűnő étteremmel rendelkezik. Ideális választás azoknak, akik szeretnének kikapcsolódni, feltöltődni.
Már 9950 Ft/fő/éj-től
Aqua-Lux Wellness Hotel Aqua-Lux Wellness Hotel  3 csillagos superior hotel
Cserkeszőlő 3 csillagos superior hotel
19.4 km távolságra
Wellness
Az Aqua-Lux Wellness Hotel Budapesttől 140 km-re, Cserkeszőlőn, közvetlenül a Gyógy- és Strandfürdő mellett található (a szállodából közvetlen átjárási lehetőség biztosított).
Már 8225 Ft/fő/éj-től
Royal Panzió Royal Panzió  panzió
Cserkeszőlő panzió
19.6 km távolságra
Wellness Gyógyüdülés Falusi turizmus Olcsó Vízközeli
A Royal Panzió a Tiszazugban, egy alföldi falucskában található, Cserkeszőlőn.
Már 5200 Ft/fő/éj-től
Ligeti Nyaraló Ligeti Nyaraló  vendégház
Békésszentandrás vendégház
30.1 km távolságra
Vízparti Olcsó
4+2 fő befogadására alkalmas felújított nyaraló.
Már 4500 Ft/fő/éj-től
Cserkeszőlő Apartmanház Cserkeszőlő Apartmanház  apartman
Cserkeszőlő apartman
19.5 km távolságra
Wellness Bababarát Falusi turizmus Család- és gyerekbarát Olcsó Bor- és gasztronómia Nyugdíjas Romantikus, nászutas
A Cserkeszőlő Apartmanház, Cserkeszőlő központjában elhelyezkedő, modern apartmanház. A ház vendégei FÜRDŐBELÉPŐT élveznek a néhány lépésre lévő Gyógy- és Strandfürdőbe!
Már 6000 Ft/fő/éj-től