Segíthetünk?+ 36 20 20 48008

Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdő, Orosháza

A nagy földrajzi kiterjedésű Orosháza üdülőnegyedében, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő, "Az Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely.

A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté gyógyhatású fürdőként. A természetes alkáli-hidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, reumatikus és ízületi bántalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra alkalmas. A Gyógyászati Központ a gyógyvíz gyógyerejére alapozva teljes körű szakorvosi ellátást, fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezeléseket biztosít.
Az Egészségmegőrző Központ rekreációs, relaxációs és frissítő szolgáltatásokat nyújt vendégei számára. Pezsgőfürdő, medencefürdő, szolárium, víz alatti vízsugármasszázs, valamint teljes- és részleges testmasszázs, alakformáló masszázs, relaxációs masszázsfotel, biorezonanciás terápia és magnevit reflex akupunktúra. biztosítja a felüdülést a pihenni vágyóknak. Az Élményfürdő komplexumban 4 zárttéri és 3 nyitott, élményelemekkel (sodrófolyosó, ülő- és fekvőmasszázs, buzgár, jakuzzi, nyakzuhany, vízágyúcsoport, buzgár, gejzír, csobbanó stb.) felszerelt medence és két óriáscsúszda biztosítják a szórakozást. Az élményfürdő egyik különlegessége a "Szaunapark", ahol a hagyományos szaunák mellett bioszauna, aromakabin, fényterápia és danárium is található, természetesen hidegvizes medence és jakuzzi kíséretében.
A hagyományos strandfürdőterületen uszoda, tanmedence, gyógymedence, valamint családi és gyermek- élménymedence várja a vendégeket.
A fürdő hatalmas területén teniszpálya, strandröplabdapálya, csónakázási és vízibiciklizési lehetőség, kemping áll a vendégek rendelkezésére. Gyopárosfürdő jelképe az egykori víztorony, jelenleg Panoráma kilátó, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tórendszerre. Ez a kilátó ad otthont a Gyopáros történetét bemutató állandó kiállításnak is.
A Gyopárosi tó partján, kellemes környezetben található hotelek, panziók nyújtanak szálláslehetőséget, s a gasztronómia szerelmesei is otthonra találnak. Gyopáros kedvező bázisa a közelibb, távolibb környékre tett kirándulásoknak. A természetvédelmi területen elhelyezkedő kardoskúti Fehér-tó páratlan madárvilága például alig 12 kilométerre található.

Gyógyjavallatok: Nátrium- és vastartalma miatt a víz nőgyógyászati problémák kezelésére alkalmas, de a reumatikus panaszokra is jótékony hatású. A bőrstimuláló sótartalom bőrgyógyászati terápiákat tesz lehetővé. A mésztartalom korrigálja a vérkeringési rendellenességeket. A gyógyvíz balesetek, műtétek utáni rehabilitációs kezelésekre is kiváló.

Ellenjavallatok: általános ellenjavallatok, pl. lázas állapot, speciális ellenjavallatok:
gyulladásban lévő degeneratív betegségek, heveny izületi gyulladásos betegségek, heveny mozgásszervi betegségek, szív- és keringési elégtelenségek, terhesség, elmebetegségek (pszichotikus állapotok), visszérgyulladás, trombózis.


Parkfürdő

Fedett termálmedence
A fürdő legrégebbi medencéje a fedett gyógymedence. A medence a fürdő alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvizét tartalmazza, és mint töltő- ürítő jellegű ülő medence funkcionál, de akár víz alatti tornák tartására is alkalmas. Egész évben üzemel.
Vízhőmérséklet 35 fok

Kültéri termálmedence
A 2004-es szezonban a medence már felújított állapotban kezdte meg működését.
A felújítás előtt családi medenceként funkcionált, jelenleg ülő gyógymedence.
A medence nyitott, de egész évben üzemel, így akár télen a hókupacok mellett is élvezhető a meleg termálvíz. A gyógyulni, kikapcsolódni és pihenni vágyó vendégeinknek ajánljuk.Vízhőmérséklet: 34-35 fok

Gyermekmedence
A medence 2002-ben került átadásra, és a legkisebb korosztály szórakozási igényeinek tesz eleget.Az itt található kis csúszda, gomba, 3 db nyakzuhany kellemes időtöltést kínál a gyerekeknek.A medence 6 éves kor alatti gyermekeknek van tervezve ezért felnőttek a medencében nem tartózkodhatnak.
A színes, dekoratív kialakítás kellemes vizuális élményt nyújt, és jól illeszkedik a felsorolt élményelemekhez.A medence csak nyáron üzemel.
Vízhőmérséklet: 28-30 fok

Torony medence
A felújított medence 2002-ben került átadásra a vendégek számára.
A korábbi töltő-ürítő gyógyvizes jellegtől eltérően temperált vizű , forgatott rendszerű kültéri élménymedenceként működik.
A medence a víztorony tövében a gyopárosi tó félszigetén helyezkedik el közvetlenül a tó mellett, így fürdőzés közben élvezhető a gyopárosi táj szépsége is.4 db nyakzuhany, 3 db buzgár mellett a különlegességet továbbá az adja hogy a medence szélén 1 m széles sávban a 2-3 cm vízben fekve is napozhatnak a vendégek.
A medence csak nyáron üzemel.Vízhőmérséklet: 28-30 fok

Tanmedence
A versenyuszoda mellett helyezkedik el a szintén forgatott rendszerű csak a nyári szezonban üzemelő tanmedence.
A gyerekek itt elsajátíthatják az úszósport alapjait. Persze emellett kedvükre pancsolhatnak és szórakozhatnak is.A medence partján szintén nagy napozófelület várja a fürdőzőket.Vízhőmérséklet: 25 fok

Uszoda
A fürdő 50 méteres verseny uszodájának építése körülbelül 18 évvel ezelőtt kezdődött el, azzal a célzattal, hogy a város vízi sportját támogassa. A megvalósításban komoly társadalmi munka is szerepelt. Az elkészült létesítmény nagyon népszerűnek bizonyult, neves versenyeknek ad otthont a 8 pályás, 
23-26 fok hőmérsékletű úszómedence, mind a mai napig.

Panoráma kilátó
A folyamatos fejlődés eredményeképpen, 1925-ben felépült a víztorony, amit Szél István mérnök tervezett. Ma már, a mélyfúrású kutak korában, használaton kívül van, azonban évtizedekkel ezelőtt a térség vízellátását biztosította. Akkoriban, gőzgépek segítségével juttatták fel az ivóvizet a toronyba.
A víztorony az idők folyamán többszörösen kiszolgálta rendeltetését, és a fürdő egyedi megjelenésű jelképévé vált. Napjainkban, felújított állapotban, de az eredeti formáját megőrizve, panoráma-kilátóként működik, kellemes látványt biztosítva a teljes tórendszerről és környékéről az ide látogató vendégeknek és a fürdőzőknek.A kilátó, továbbá otthont ad, az orosházi Regionális Múzeum által berendezett, Gyopáros történetét bemutató múzeumnak, amely egészen az 1800-as évekig
visszamenőleg, írásos és tárgyi emlékekkel ismerteti a korabeli szokásokat, foglalkozásokat.

Egyéb szórakozási lehetőségek
Gyopárosfürdőn nem csak a medencékben találhat a vendégünk kiváló kikapcsolódási, pihenési lehetőséget.
A fürdő területén számos kisebb-nagyobb sportolásra alkalmas terület kapott helyet. Ezeknek egy része ingyen és bérmentve áll a vendégek rendelkezésére. Az uszoda mellett lett kialakítva a 2 db homokos strandröplabda pálya, ahol olykor még versenyekis lebonyolításra kerülnek. Az uszoda mögötti üres területen akár több kisfoci pálya is kijelölhető. A kemping és az uszoda közt található a teniszpálya.
A Parkfürdő területén hatalmas zöld gyeppel borított terület várja a napozni vágyó közönséget.
A gyopárosi tóba benyúló félszigeten található meg a vízi-bicikli és csónakkölcsönző, ahonnan a bérelt vízi járművekkel elindulva az egész tó bejátható. A parkban ezeken kívül több helyen is található kisebb-nagyobb játszótér, mind hagyományos csöves, mind fa játékelemekkel. Továbbá több helyen szabadtéri tűzhely is a vendégek rendelkezésére áll.

Élményfürdő
2004 májusában megnyitott, a részben központi finanszírozással megvalósított, több mint 6000 négyzetméter alapterületen elhelyezkedő élményfürdő. Az év minden napján nyitva tartó komplexum többek között 3 kültéri és 4 beltéri vízforgatásos medencével, 2 db óriáscsúszdával, vízi élményelemekkel (nyakzuhany, gomba, vízisün, fekvő masszázs, sodrófolyosó, buzgár, gejzír?), fitness teremmel, konferenciateremmel, drinkbárakkal, étteremmel várja a kedves vendégeket.
A létesítmény gazdagon biztosít fürdési lehetőséget a kedves vendégeknek, de bőven van még terület pihenésre, napozásra is.
A gyopárosi élményfürdő egyik különleges helyisége a szaunapark, ahol 8 kabinban 6 fajta különböző szaunatípussal állunk vendégeink rendelkezésére. A pihenésre és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas szaunázást merülőmedencével, jacuzzival, és a hangulatus Szauna bár meglátogatásával szakíthatja meg az idelátogató.

Belső csúszdás medence
A fürdő talán legnépszerűbb medencéje, a csúszdás medence, ahová a fürdő kisebbik, de annál izgalmasabb csúszdája, a 42,4 m hosszú zárt sárga csúszda érkezik. A medence további érdekessége, a külső medencénél már említett sodrófolyosó. A szerkezeti kialakításból adódóan azonban itt talán még jobban érvényesül az áramlás hatása, sőt a sodró hatás a vendéget szinte automatikusan a következő élményelemekhez sodorja, így a vízágyukhoz, a buzgárokhoz, az álló, illetve a fekvő masszázshoz. Miután a kedves vendégek jól átmasszíroztatták magukat az utóbb említett vízi masszázselemekkel, folytatni kell ugyan ezt a beltéri csúszdás medence eddig még nem említett különlegességében, a pezsgő medencében. A pezsgő medence (jacuzzy), technikailag ugyan egy külön medencéje az élményfürdőnek, de mégis a most ismertetett medencéhez sorolandó, ugyanis a beltéri csúszdás medencében helyezkedik el, e körül áramlik a sodrófolyosó és egy fém hídon lehet megközelíteni. Mulatságos élményt jelent az a kedves vendégeinknek, hogy miközben élvezik a víz-levegő keverékének relaxáló hatását, folyamatosan nyomon követhetik vendégtársaik száguldását a sodrófolyosóban.
Élményelemek: 1 db beérkező csúszda, 4 férőhelyes oldalbefúvásos hidromaszázs, 1 db buzgár, fenékbefúvásos pezsgőfürdő, pezsgőágy 3 férőhelyes, ülő masszázs 4 férőhelyes, gejzír 1 db, nyakzuhany 2db (széles és keskeny), sodró folyosó

Külső csúszdás medence
Az élményfürdő legnagyobb területű medencéje, a kültéri csúszdás medence. A feszített víztükrű medence különlegessége, hogy a fürdő 63,6 m hosszú nyitott csúszdája zöld csúszda ide érkezik.
Nincs is jobb annál, mint lecsúszni az óriás csúszdán, majd menni egy pár kört a medence sodrófolyosójában, élvezni a masszázságyat, az ülőpados pezsgőfürdőt, a nyakzuhanyokat, vagy a vízágyúkat, és végül, de nem utolsó sorban egy kicsit álldogálni a vizigomba csobogó vize alatt.
Élményelemek: 1db gomba, 1db vízágyú csoport, 3 db nyakzuhany, 3 férőhelyes fekvő masszázságy, ülőpados pezsgőfürdő 4 férőhelyes, sodró folyosó, 1 db beérkező csúszda

Ülő medence
A beltéri gyermek medence mellett található az élményfürdő ülő medencéje. A medence kényelmes ülőmasszázsokkal, nyakzuhanyokkal, vízágyú csoportokkal és egy darab úgynevezett vízi gejzírrel felszerelt.
A téli időszakban a medence termálvizzel van feltöltve, s a gyógyulni vágyó vendégeinknek is kellemes kikapcsolódást biztosít.

Gyermekmedencék
A külső gyermek medence kialakítása nagyon szerencsés. Vidám színei a medencében elhelyezett két vízi gomba, mind- mind önfeledt szórakozást biztosít a gyerekeknek, természetesen szakképzett úszómesteri felügyelet mellett.
A benti gyermek élménymedence a szórakozást a szintén különleges forma és színek mellett a medencében található vízi sün, és vízi gomba biztosítja

Oszlopos medence
A fürdő egyik legimpozánsabb medencéje, az oszlopos medence. Elnevezését kialakításáról kapta, ugyanis a medencében és partján dekoratív oszlopok állnak, virágokkal feldíszítve (megjegyzésként közlendő, hogy a rengeteg díszvirág az egész élményfürdőre jellemző). A kialakítás mellett a medence szolgáltatásait az élményelemek teszik teljessé. A nyakzuhanyok, fekvő masszázsok, ellenáramoltató szerepel az élményelemek között vendégeink nagy örömére.
Vízhőmérséklet: 30-32 fok

Külső masszázs medence
A medence nevéből adódóan álló masszázs, fekvő masszázs és nyakzuhanyok várják a kedves vendégeket.
Ennek a medencének az elhelyezkedése nagyon szerencsés, ugyanis a kedves szülők, innen is jól láthatják és folyamatosan szemmel tarthatják a csemetéiket, akik a szomszédos, az élményfürdő harmadik kültéri medencéjében pancsolhatnak.
Vízhőmérséklet: 30-32 fok

Csúszdák
A gyopárosi élményfürdő egyik és talán a legnépszerűbb attrakciója a két óriáscsúszda. A lengyel technológiával épült élményelemek biztonságos szórakozást nyújtanak akár minden korosztály számára, ha kedvelik a sok-sok méteren át történő izgalmas száguldást. A csúszdák közül a kisebbik, melyet a vendégek színe után csak sárga csúszdának hívnak, 42,4 méter hosszú, kanyargós, zárt típusú.
Érkező medencéje az élményfürdő belső medencéje, mely biztosítja az egész éves működést. A nagyobbik csúszda 63,6 méter hosszú, nyitott típusú, szintén kanyargós kivitelezésű. Érkező medencéje az élményfürdő külső medencéje, így üzemelése csak a nyári szezonban biztosított.

Szauna-Park
Ma már számos fajtája létezik a szaunáknak, melyek a gyopárosi élményfürdőben szinte mind megtalálhatók. Egészen pontosan nyolc kabinban, a szaunázás hat fajtáját próbálhatják ki a vendégek. Megtalálható a létesítményben a hagyományos szauna. Aki újdonságra vágyik, kipróbálhatja a bioszaunát, az aromakabint és a fényterápiát, netán a melegedő kabint (danárium). Ezek automatikusan szabályozott, alacsonyabb hőmérsékleten, magasabb páratartalommal működtetett kabinok, ahol hosszabb időt kell eltöltenie a vendégeknek a kívánt hatás elérésére. A gőzkabinban a pára és a meleg levegő körülveszi a testet, nyugtatja az idegeket, kitisztítja a légutakat, pezsdíti a vérkeringést, a bőrt pedig vitalizálja. A gőzfürdő sűrű ködében a levegő páratartalma elérheti a 100 százalékot, míg a hőmérséklet a 43-48 fokot. Egyre többen ismerik fel az infrakabinok gyógyító hatását. A gyopárosi szaunapark kínálatát is ez tesz teljessé. A változatosságot kínáló szaunaparkot azoknak a vendégeknek is érdemes felkeresniük, akik még nem hódoltak ennek a fürdőzési
formának, hiszen a szaunaegyüttes a hozzá kapcsolódó pihenőtérrel, csobbanóval és pezsgőmedencével, az esztétikus terasszal rendelkező szaunabárral és a gyönyörű kilátással páratlan élményre nyújt lehetőséget. Udvarias fürdőmester ad praktikus használati útmutatást, segítve az egészségi állapotnak és kondíciónak megfelelő választást.  A gyopárosfürdői szaunaparkot még különlegessé teszi az is, hogy a sokrétű, célirányos felépítés mellett a tervező és a kivitelező az esztétikai összhangra is figyelt, így a szemet gyönyörködtető burkolat, egyedülálló színösszeállításával, jól illeszkedik a főleg természetes anyagokat felhasználó szauna eszközökhöz.

SZAUNÁZÓK 12 PARANCSOLATA
A fürdőzést illik zuhanyozással kezdeni, de a szaunába megtörölközve menjünk!
Mielőtt helyünket elfoglaljuk, az ülésre terítsünk törölközőt, vagy lepedőt!
A szaunákban nincsenek bérelt helyek, ezért törölközőnket a padon hagyva ne foglaljuk el más elöl a teret, míg szaunán kívül hűsölünk.
Fürdőmester végezze a felöntést, mely kizárja az illat kavalkád és a viták keletkezését!
A felöntést követő néhány percben, élvezzük a forró örvényt, nem illik ilyenkor ajtót nyitogatni!
Ezt külföldön sok helyen jelzőlámpa tudatja a bemenni szándékozókkal!
Minden cseppet, ami a forró lávakövekre kerül, a szauna légterébe párologva belélegzünk, ezért némely folyadék nem alkalmas ilyen locsolásra, pl.ammóniatartalma miatt!
Nem ajánlott étkezés után elnehezült gyomorral szaunázni, ahogy alkohol fogyasztása után sem!
Ne viseljünk ékszereket, mivel felhevülésük kellemetlen égető érzést, esetleg hólyagosodást is okozhat a bőrön!
Lázas betegen ne menjünk szaunázni, mert míg egyes bajok kialakulására megelőző hatással lehet, addig a lázas állapotot felerősíti!
Diszkréten tartsuk szemmel egymást, mert előfordulhat, hogy könnyelmű szaunázó társunk egészségi állapotát, vagy fizikai állóképességét tévesen méri fel, és menteni kell.
Tartsunk pihenőt egy-egy szaunázási fázis között, adjunk a testnek lehetőséget lehűlésre, hogy azután az egészet kezdhessük elölről!
A szaunában élvezzük a csendet, és hagyjuk, hogy más is ezt tegye!

Finn szauna
Hőmérséklet: 90-100 °C
Páratartalom: 6-15
Benntartózkodás: 2-3 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 12-15 perc

Fényterápiás szauna (Bioszauna)
Hőmérséklet: 45-80 °C
Páratartalom: 45-50
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 45-60 perc

Illatterápiás szauna
Hőmérséklet: 40-45 °C
Páratartalom: 45-50
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 30-40 perc

Infra kabin
Hőmérséklet: 45-80 °C
Páratartalom: 45-50
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 45-60 perc

Danárium
Hőmérséklet: 0-65 °C
Páratartalom: 0-100
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 30-40 perc

Gőzkabin
Hőmérséklet: 43-48 °C
Páratartalom: 100 (szoft 70)
Benntartózkodás: 1-2 alkalom/nap
Kabinban eltöltendő idő: 30-40 perc

Fittness terem:
Az élményfürdőben található, 70 m2 alapterületű helyiség, a fürdő sportéletének egy meghatározó pontja.
A terem, az egyik legjobb minőségű kondicionáló eszközökkel felszerelt, uniszex, mindkét nem számára erősítő, regeneráló, egészséges kikapcsolódási lehetőséget biztosító egysége a gyopárosi fürdőnek.
A hagyományos kézi súlyzók mellett, húzockodó és tolóckodó állvány, több szögben állítható fekvenyomó pad, kábel rendszerű mell, váll, tricepsz és bicepsz, valamint comb és vádli erősítő gépek is megtalálhatók a helyiségben.Szintén kábel rendszerrel üzemelő kombinált hátgép és combgép is várja a sportot kedvelő vendégeket.A teljes hasizmot megmozgató has padok, több funkciós guggoló állvány is a kondicionáló terem részét képezik.

A nyitvatartásról és az aktuális árakról a Fürdő weboldalán tájékozódhatnak.

Bővebben »
Forrás: www.gyoparosfurdo.hu
Frissítve: 2016. december 20.
Lépjen kapcsolatba velünk
Hibajelentés / üzenetét elküldtük a szolgáltatónak.
Szerkesztési igényét elküldtük, hamarosan jelentkezünk.
A weboldal tartalmát a következő email cím kezelheti: marketing@gyoparosfurdo.hu Belépés a szerkesztő felülethez »

Amennyiben Ön az adatok szolgáltatója de még nincs jogosultsága a belépéshez, kérem küdje el az alábbi kérelmet a megfelelő indoklással.

Hotel Corvus Aqua Orosháza-Gyopárosfürdő 4 csillagos hotel 0.3 km távolságra Már 9 900 Ft/fő/éj-től
Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont Orosháza-Gyopárosfürdő 3 csillagos hotel 0.4 km távolságra Már 8 225 Ft/fő/éj-től
Lux Panzió Szarvas panzió 26.4 km távolságra Már 6 250 Ft/fő/éj-től
Arborétumi Nyaraló Szarvas vendégház 27.6 km távolságra Már 6 500 Ft/fő/éj-től
Bikazug Üdülőház Szarvas vendégház 24.4 km távolságra Már 5 000 Ft/fő/éj-től
Ligeti Nyaraló Békésszentandrás vendégház 28.9 km távolságra Már 4 750 Ft/fő/éj-től
Látnivalók a környéken (30 km)
Evangélikus Templom Orosháza 3.7 km távolságra
Darvas József Irodalmi Emlékház Orosháza 4 km távolságra
Szántó Kovács János Területi Múzeum Orosháza 4 km távolságra
látnivalók Orosháza és környékén »
programok Orosháza és környékén (30 km)
Galamb, díszbaromfi kiállítás és vásár Balmazújváros 3.8 km távolságra 2017-12-02 - 2017-12-03
Dr. Csernus Imre előadása Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely 30.1 km távolságra 2017-01-31 - 2017-01-31
AZ origami csodálatos világa Szarvas 26.9 km távolságra 2017-01-13 - 2017-02-08
Orosháza és környékén aktuális programjai »

Széles választék

700+ szálláshely, 1000+ program és 7000+ látnivaló közül választhat, melyek folyamatosan frissülnek.
A szállodák, panziók, egyéb szálláshelyek legjobb ajánlatait, akcióit találja meg nálunk. Nincs foglalási díj!
UtazzErdelybe.hu
Green events rendezvényszervezés
Árgarancia és adatvédelem

Ügyfélszolgálat

Kollégáink megválaszolják kérdéseit, segítséget nyújtanak a foglalásban.
E-mail: info@utazzitthon.hu
Tel.: 06-20-20-48008
Nyitvatartás: H-P: 8.00-18.00, SZ:10.00-16.00
Kapcsolat és ÁSZF
Munkatársak
Kapcsolat és ÁSZF

Közösségi kapcsolat

Ajándékutalvány vásárlás
Csoportos ajánlatkérés
Hírlevél
iratkozzon fel hírlevelünkre!